Bloom4You! in Tholen

Pal naast Albert Heijn openden Anne en Hector Jansen eind juni hun nieuwe bloemenwinkel Bloom4You! in Tholen. De bloemisten vrezen de supermarkt niet, ze hebben zelfs een doorgang in de winkel naar de buren gemaakt. De nieuwe plek vroeg volgens het echtpaar na veertig jaar om een compleet nieuwe huisstijl. ,,Bloom4You past bij de moderne uitstraling van dit pand.’’

Lees meer...

Bloembinderij Van der Post, Hillegom: 60 jaar liefde voor het vak

Net 22 jaar was Piet van der Post toen zijn vader zeer plotseling overleed en hij de zaak voortzette. Zijn ouders startten in 1954 bloemenwinkel Myosotis in Hillegom, inmiddels omgedoopt tot Bloembinderij Van der Post. Piet denkt nog niet aan stoppen. ,,Daar is het vak te mooi voor.’’ Bloem en Blad blikt met hem terug en vooruit.

Lees meer...

25 Germini: let’s dance

Dit jaar precies 25 jaar geleden introduceerde Terra Nigra de Germini. Omdat de eerste zes bloemen namen van dansen kregen, lanceerde de veredelaar de noviteiten met de slogan ‘Let’s dance’. Een kwart eeuw later is de bloem nog altijd populair in binnen- en buitenland. In 2012 deed het Productschap Tuinbouw onderzoek naar de bekendheid van Germini.

Lees meer...

Bloemen plus vis

Bloemen en vis vormen geen alledaagse combinatie, maar Fieret in Sluis verkoopt beide. En eigenlijk nog veel meer: de enorm grote winkel heeft een zeer uitgebreid assortiment bloemen, kamerplanten, tuinplanten, perkplanten, allerlei soorten verse vis en aanverwante producten en sinds twee jaar is er zelfs op de derde verdieping een visrestaurant.

Lees meer...

Fantasie komt tot leven in Newstalgia

Newstalgia: het verleden in een modern jasje. Rudi Tuinman en Pascal Koeleman van 2Dezign toonden bezoekers van Christmasworld, begin dit jaar in Frankfurt, verschillende trends die een rol gaan spelen met Kerst 2014. In het Newstalgia-kasteel kwam de fantasie tot leven met veel bloemen en decoratiemateriaal.

Lees meer...

E-magazine

vp beb 12-2014
Klik op de afbeelding om onze e-magazines te bekijken (inloggen noodzakelijk).