Natuur blijft inspiratiebron voor ontwerpers

Natuurlijke materialen en vormen geïnspireerd op bloemen en planten blijven populair voor ontwerpers. Ook op de designbeurs District Design in Zaandam was dat te zien. Bovendien waren veel stands versierd met natuurlijk materiaal; vooral hangplanten waren in trek.

Lees meer...

Bloemen plus lunchroom

Een historisch pandje in het centrum van Elst. Houten banken met vrolijk gekleurde kleden en kussens, parasols en bistrosetjes, krijtbordjes met een drankenkaart. Maar ook: strakke houten plantenbakken met buxusbollen en uitbundig opgemaakte Dutz-vazen. De Verleiding in Elst combineert een bloemenwinkel met een lunchroom.

Lees meer...

Puur Pioen:’Komen de bloemen wel echt open?’

In het kader van de Mijn Bloemist Pioenweken organiseerden acht bloemisten het event Puur Pioen in hun winkel. Iedere bloemist ontving op zaterdag 30 mei een pioenkweker die klanten voorzag van informatie over de populaire bloem. Daarnaast organiseerden de bloemisten verschillende acties om klanten kennis te laten maken met de veelzijdigheid van het pioenenassortiment. ,,De meestgestelde vraag is of de bloemen wel echt openkomen.’’

Lees meer...

‘Tv-programma heeft mijn ogen geopend’

Bloemiste Marga de Man (47) uit Dordrecht deed in februari mee met het BNN-tv-programma Werk aan de Winkel. Ze kreeg een nieuwe start onder een nieuwe naam: Pluk bloemen en planten. Hoe kijkt ze terug op haar deelname en hoe reageerden de klanten? ,,Ik had echt last van bedrijfsblindheid; het tv-programma heeft mijn ogen geopend.’’

Lees meer...

Bloemsierkunst De Duinroos in Beverwijk

In een karakteristiek hoekpand in het centrum van Beverwijk bevindt zich Bloemsierkunst De Duinroos. Een familiebedrijf van vijfentachtig jaar oud. Die leeftijd is aan de winkel niet af te lezen. Eigenaar Ronald van Leeuwen is met zijn tijd meegegaan.

Lees meer...

E-magazine

vp beb 07 2015

Klik op de afbeelding om onze e-magazines te bekijken (inloggen noodzakelijk).