‘Een plantencash-and-carry! Mag ik je zoenen?’

Naast hun online groothandel voor bloemen, planten en bomen openden zus en broer Mirjam en Jeroen van der Meer in maart dit jaar een ‘fysieke’ plantencash-and-carry in Honselersdijk. ,,Klanten waarderen het persoonlijke contact’’, aldus Mirjam. ,,Een week na opening zei een bloemist: Gelukkig, weer een plantencash-and-carry in de buurt, mag ik je zoenen?’’

Lees meer...

The Ice Hotel: wit, ijsblauw en zilver

Traditiegetrouw maken Rudi Tuinman en Pascal Koeleman van 2Dezign op Christmasworld een bijzondere presentatie met de trends van de komende kerst- en winterperiode. Dit jaar was het thema The Ice Hotel: een winters, sprookjesachtig hotel waarin bloemen en decoratiematerialen voor een magische, luxueuze sfeer zorgden. Hoofdkleuren waren wit, blauw en zilver. In deze reportage nog een aantal sfeerbeelden.

Lees meer...

Jack Mensinga Bloemstylist in Leusden

Net iets buiten het centrum van Leusden zit de nieuwe winkel van Jack Mensinga. Een echte speciaalzaak met bijna alleen maar bloemen. Binnenkort komt daar een theetuin bij. ,,Dat is leuk, maar je krijgt ook extra traffic rond je winkel. En ik wil de zomerdip ermee opvangen.’’

Lees meer...

Luimes & Luimes in Aalten

Vijftien jaar bestaat Luimes & Luimes dit jaar en dit is groots gevierd voor de klanten. De groothandel heeft inmiddels een stevige voet aan de grond bij bloemisten en presenteert binnenkort een nieuw eigen merk: Villa Pottery by Luimes & Luimes. ,,Zo is onze collectie nog meer herkenbaar’’, zegt medewerker Paul Luimes.

Lees meer...

Orchideeënwinkels voor inspiratie en verkoop

Orchideeën, en dan met name Phalaenopsis, zijn geliefd bij bloemisten en consumenten. Kwekers spelen op deze populariteit in door in een winkel bij hun bedrijf een breed sortiment planten aan te bieden, vers uit eigen kwekerij. Opti-flor doet dit met een Creating Center en Conceptstore puur voor bloemisten, Ter Laak Orchids en SO Natural bedienen de particuliere markt. In deze reportage nog wat sfeerbeelden van alledrie de bedrijven.

Lees meer...

E-magazine

vp beb 9 2015

Klik op de afbeelding om onze e-magazines te bekijken (inloggen noodzakelijk).