Markthal Rotterdam: ‘Kijken, kijken en graag kopen’

Het nieuwtje van de publiekstrekker de Markthal in Rotterdam is eraf: het komt er nu op aan dat mensen de overdekte vershal gaan bezoeken om daadwerkelijk te kopen en niet alleen te kijken. ‘Dus niet: kijken, kijken en niet kopen, maar juist graag kopen’, aldus de circa honderd ondernemers die er gevestigd zijn. Ook twee bloemenwinkels hebben er een unit gehuurd: Naturals en KAS.

Lees meer...

Gespot op de beurzen

De afgelopen weken bezocht Bloem en Blad de beurzen TrendZ in Gorinchem en All4Home in Gent. In deze fotoreportage een extra selectie van de nieuwe collecties die de standhouders toonden voor voorjaar en zomer 2015. Pastelkleuren, retromotieven, versierd glaswerk en strand en zee zijn veelgeziene trends.

Lees meer...

Bloembinderij Ellen Nijenhuis in Brummen

Inspelen op telkens weer veranderende tijden. Dat hebben Ellen en Harry Nijenhuis de laatste dertig jaar steeds gedaan en dat maakt hun winkel tot ‘een blijvertje’ in Brummen. Ze verkopen voor ieder wat wils, ,,want dat is nu eenmaal zo als je in een dorp zit.’’ Maak kennis met gepassioneerde bloemisten en ondernemers.

Lees meer...

Inge Schaefers-Quint: van winkeleigenares naar zzp’er

Vijf jaar geleden sloot Inge Schaefers-Quint uit De Kwakel haar winkel in Haarlem om zelfstandig verder te gaan. Destijds een moeilijke beslissing, maar eentje waar je ze geen spijt van heeft. ,,Ik heb er vrijheid voor teruggekregen, al moet ik wel voor zorgen dat ik mijn grenzen goed bewaak. Ik vind het na al die jaren nog steeds moeilijk om de balans te vinden tussen werk en privé.’’

Lees meer...

Dobbeflowers, Aalsmeer

Patrick Dobbe startte tien jaar geleden zijn bloemengroothandel Dobbeflowers. Sindsdien zoekt hij de bovenkant van de markt op. Door bijzondere producten rechtstreeks van kwekers af te nemen, kan hij iets bieden wat een ander niet heeft.

Lees meer...

E-magazine

vp beb 02 2015
Klik op de afbeelding om onze e-magazines te bekijken (inloggen noodzakelijk).